ANCAPCAT
per en 31 Març 2012
1,513 Vistes

Encara que existeixen les seves clares diferències entre el anarcocapitalisme d'en Rothbard i el agorisme que proposa Konkin, sóc en una proporció d'un 80% Rothbardia i un 20% de la teoria agorista. Em centraré en aquest 20% en els principals punts on estic a favor amb els seus corresponents matitzos.

Els tres principis bàsics en els quals em identifico són: Mercat negre, no a la propietat intel.lectual i en l'àmbit empresarial, en el fet que els treballadors també formin part de l'empresa -si entenem tot, molt més enllà de la figura del empresari.

Opto per aquestes vies perquè és la millor via per poder combatre'n els abusius jocs i trames d'interessos dels particulars, en contra de la llibertat o els mitjans que s'utilitzin per obtenir-ne el recurs, per exemple: Literatura, musica o cinema, a través dels impostos que n'incrementen el seu preu de manera exponencial, fent-se quasi altament prohibitius per la gran majoria.

D'aquesta manera, en ple segle XXI i en un mon 2.0 s'aconsegueix equilibrar-ne la balança contra el sistema establert, tot això, també és plenament traslladable en els recursos bàsics alimentaris,etç.

En el cas empresarial, s'hauria de poder considerar al treballador com a eina i peça clau per el desenvolupament de la pròpia activitat o empresa, no tansols com un número i com una producció a assolir, sinó com un clau més dins l'estructura. Un acte de vinculació treballador-empresari -ordre voluntari- d'igual a igual.

Inclòs, en la meva opinió, retornar a la figura del aprenent on també els treballadors més antics o amb més experiència ensenyin als nous treballadors, etç. A continuació, us deixo uns exemples que vaig incloure'n en un breu estudi per la creació de llocs de treball per un projecte paral.lel fa dos anys.

* RECUPERACIÓ:

Fer totes les reformes necessàries dins del lloc de treball o estructura empresarial, per aconseguir que el treballador torni a recuperar les "motivacions" dins del seu lloc de feina.

* REESTRUCTURACIÓ:

Evitar mitjançant l'impuls des de el nucli empresarial, l'estancament professional o "treball en cadena" per guarir-ne la feina repetitiva i constant que genera "parsimonia", per no respondre a la necessitat de arriscar-se'n en altres tasques dins el lloc de feina.

* PRODUCCIÓ:

Implicar als diferents departaments empresarials i direcció en la regeneració positiva dels seus treballadors, impulsant no tant sols beneficis socials per producció, sinó creant-hi "sensació d'equip" en resposta a les necessitats col.lectives, que no vol dir sobreexplotació.

* BENEFICIS:

Generar bosses d'hores dins l'estructura de l'empresa, per la qual, el treballador pugui tindre hores lectives -en concepte- dins del horari laboral en diversos processos d'aprenentatge de noves eines o d'aplicacions que siguin aplicables dins el seu àmbit de feina, guanyant-hi la major professionalització per part dels treballadors o la consecució d'obtenir carrecs, dins de l'àmbit laboral per haver-ho realitzat.

* COMPAGINAR:

Segons al mercat productiu al que es vulgui dirigir, fomentar-ne la compaginació de la vida laboral i personal mitjançant eines com el Tele-Treball. Establerts en aquest cas si s'escau de forma rotativa o fixa dins de l'estructura de l'empresa, segons les pròpies necessitats de producció.

* LLIBERTAT:

Amb el lema "Sempre Oberts" al capdavant, tant per part de direcció i treballadors, sigui quina sigui la consecució del marge de producció, obtenir-ne l'implicació d'ambdues parts a l'hora de crear-ne "cossos de "guàrdia" segons calendaris o necessitats personals -o empresarials- d'un gruix d'hores extres -dins i fora de l'horari laboral-, incloent-hi caps de setmana, per no haver d'aturar la producció i deixar-ho tot per el endemà.
 

Publicat a: Política
Sigues el primer a qui li agrada això.